MARTIN-LUTHER-KRANKENHAUS BERLIN
Reconstruction and modernisation of the central operating room

The surgical care station for the patients of the Martin Luther Hospital is located in the central operating room on the 4th floor of the extension building from 1989-1992.
The necessary modernisation was made during ongoing hospital operations. The surgical areas have been enlarged and the organisation of the surgical department optimised. In total, six operating rooms [room air class 1b] have now been modernised and equipped with the latest technology. Lots of natural light and the appealing colour and material concept contribute to a pleasant working atmosphere. The modernisation of the surgical department was supported by the State of Berlin.

HOAI work stages

8

Period

2017

Design

Baumgarten Simon Architekten