KINDERGARTEN SUN, MOON AND STARS
HELIOS KIDS BY FRÖBEL

The kindergarten is located in a historic building – a former horse stable – within a listed overall facility on the clinic grounds of the Klinikum Buch and is directly connected with a new building. The old construction will be fundamentally expanded. The façade remains essentially untouched. Window elements with horizontal slats replace the former barn doors. In addition to the functional unit for extended service intervals, it houses the direction office, sanitary areas and the distribution kitchen with directly connected multifunctionally usable space. Joined by a glass connection a single-storey structure is erected. The façade with large glass surfaces is oriented towards the outdoor play areas. It is designed by a playful arrangement of individual windows with colour accents at eye level of the children.
A generous cloakroom and sanitary area are connected the main entrance within the new building. A central corridor leads to the group and functional rooms, which are oriented towards the outdoor play area. In the floor plan specific areas of use such as sanitary facilities, kitchen, and staff rooms are summarised in clusters. In other areas, especially in the group and functional rooms, the structure allows flexible use.

HOAI work stages

1-7

Period

2016