Centre for Light Construction and Environmentally Compatible Building

Top View of the Construction Site.

Centre for Light Construction and Environmentally Compatible Building

A new research building the Centre for Light Construction and Environmentally Compatible Building [ZELUBA] will be built on the campus of the TU Braunschweig by the end of 2019. A high single-storey test facility hall and the three-storey laboratory and office building are arranged slightly offset from one another and connected to each other via a foyer.
The view of the construction site shows that the foundation of the hall construction and the construction of the earthquake test rig have already been completed so that the sole can be concreted shortly. The foundations, lift underpasses and technical areas in the basement are completed in the batten construction.
The Centre for Light Construction and Environmentally Compatible Building is an initiative of the Fraunhofer Institute for Wood Research [Wilhelm-Klauditz-Institut, WKI], the Technical University [TU] Braunschweig and the Institute for Concrete Structures and Fire Protection of the TU Braunschweig [iBMB].

 

ZELUBA